Hoeksche Duiven doen Mookhoek en Nieuw-Beijerland aan

Musicalgezelschap De Hoeksche Duiven trekt komende maand de Hoeksche Waard in met de nieuwe productie ‘Met de Franse slag’. De ‘Duiven’ doen daarbij twee plaatsen en locaties aan: op 5 en 6 april staat het gezelschap in het Verenigingsgebouw in Mookhoek en op 19 en 20 april staan optredens gepland in De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland.

Met de musical ‘Met de Franse slag’, geschreven door Nelleke den Boer-Strien, brengen De Hoeksche Duiven dit jaar een vakantiegevoel-musical met een vleugje ‘amour’. Het stuk speelt zich af op de mini-camping Domaine de Côte van het echtpaar Loes en Theo van Koten, dat naar Frankrijk is vertrokken om daar de droom van een eigen vakantieverblijf waar te maken. Het geluk lacht het koppel echter bepaald niet toe: de gebreken stapelen zich op, de boekingen vallen tegen en dan dreigt er ook nog een keurmeester langs te komen. Samen met het bonte gezelschap gasten, met goede vriendin An als steun en toeverlaat, proberen Loes en Theo er het beste van te maken. Maar die plannen worden flink op de proef gesteld als een oude bekende zich meldt. En wat is er toch aan de hand in die ruïne verderop het domein van de Van Kotens?

Na de try-out op 22 maart in Ons Centrum in ’s-Gravendeel vindt de première van ‘Met de Franse slag’ op vrijdag 5 april plaats in het Verenigingsgebouw in Mookhoek. Daar presenteert de cast zich, onder regie van Rebecca Filee en met Marian Meeusen als zangcoach. Aanvang is om 20.00 uur, evenals de avond erna als de ‘Duiven’ op dezelfde locatie optreden.

Twee weken later wordt neergestreken in De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland, inmiddels ook een vaste speelplek voor De Hoeksche Duiven. Daar wordt op 19 en 20 april opgetreden, eveneens vanaf 20.00 uur. Maar na die optredens is er nog een muzikaal en niet te missen extraatje: een optreden van ZuzMusic, de formatie bestaande uit de ’s-Gravendeelse zussen Larissa en Ivana van der Ende. Zij verzorgen een perfecte afsluiting van de avond met een keur aan ballads, Engels- en Nederlandstalige muziek, tot aan een vrolijke discoklassieker.

De kaartjes voor de vier voorstellingen van De Hoeksche Duiven kosten 7,50 euro en zijn te nu te reserveren.