Over ons

Stichting De Hoeksche Duiven is in de zomer van 2018 opgericht, nadat de ‘Duiven’ twee producties – in 2017 en 2018 – onder de vleugels van Welzijn Hoeksche Waard hebben gespeeld.

Welzijn Hoeksche Waard begon in 2017 een musicalproject voor 55+’ers: een project waar mensen elkaar konden leren kennen en onder begeleiding van een creatief team veelal de eerste pasjes op het culturele pad maakten. De groep ging vervolgens als ‘De Hoeksche Duiven’ door het leven. In datzelfde jaar zette de groep ‘Er zit een duif op het dak’ op de planken, vorig jaar gevolgd door ‘We zijn er bijna’.

Na de twee uitvoeringen in Concordia van ‘We zijn er bijna’ nam het musicalavontuur van de ‘Duiven’ een bijzondere wending: de stap naar zelfstandigheid werd, met het duwtje in de rug van Welzijn Hoeksche Waard’ genomen. Een stichting werd gevormd, het bestuur geformeerd en de aanzet werd gegeven voor de eerste eigen productie: ‘Hartenlust’, geschreven door Tineke van Zalinge en met Alexis Bloemen (regisseur), Marian Meeusen (zang) en Arianne Vermeulen (dans) als creatief team. Maar de Duiven zijn ook zelfvoorzienend: het decor, de website, de publiciteit, de kaartverkoop en organisatie van de musical wordt zelfstandig ingevuld. Een unieke groep mensen dat een bijzonder initiatief heeft laten uitgroeien tot een zelfstandige en energieke stichting, die de musical in de gemeente Hoeksche Waard laat voortleven.

Onze voorstellingen

2023 – Geen Bereik

Tekst komt binnenkort

2022 – Kookpunt

Tekst komt binnenkort

2019 – Hartenlust

Tekst komt binnenkort

2018 – We Zijn Er Bijna

Tekst komt binnenkort

2017 – Er Zit Een Duif Op Het Dak

Tekst komt binnenkort